Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Krusbärspaj är mycket gott och lite gammaldags, som något att minnas och längta efter. Det går bra att byta pajdegen mot mördeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Häll mjölet i en matberedare och fördela smöret skuret i små kuber ovanpå. Kör ca 10 sekunder till en grynig massa. Tillsätt ägg och vattnet och kör tills degen precis gått ihop till en boll, ca 20 sekunder.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Lägg i krusbären. Blanda socker och potatismjöl och fördela över bären.
  4. Grädda på nedersta falsen i 20-30 minuter. Servera pajen ljummen med löst vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.