Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling à la Cape Malay

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God gryta som för tankarna till SYDAFRIKA, avnjut gärna med ett gott vin från SA. Tex Bellingham!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort skinnet från kycklingklubborna. Häll olivoljan i en stor gryta. Lägg i alla kryddor och låt dem utveckla sina smaker i några minuter på medelvärme. Lägg i löken och fräs några minuter. Rör i tomatbitar, tomatpuré, aprikoser, citron och vatten. Koka upp. Lägg i kycklingdelarna och låt det hela koka under lock på svag värme tills köttet släpper från benen. Det tar cirka 20 minuter. Smaka av grytan med mera salt och peppar.
  2. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i halvmånar. Smält smör i en kastrull, lägg i gurkbitarna och fräs under några minuter. Rör i majsen och lite vatten och hetta upp, så att allt blir varmt. Ta åt sidan. Dela papayan, ta bort kärnorna, skala den och skär i mindre bitar. Vänd ner bitarna i majs- och gurkblandningen precis före serveringen. Servera gärna med kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.