- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God gryta som för tankarna till SYDAFRIKA, avnjut gärna med ett gott vin från SA.
Tex Bellingham!!
Instruktioner
- Dra bort skinnet från kycklingklubborna. Häll olivoljan i en stor gryta.
Lägg i alla kryddor och låt dem utveckla sina smaker i några minuter
på medelvärme. Lägg i löken och fräs några minuter.
Rör i tomatbitar, tomatpuré, aprikoser, citron och vatten. Koka upp.
Lägg i kycklingdelarna och låt det hela koka under lock på svag värme
tills köttet släpper från benen. Det tar cirka 20 minuter.
Smaka av grytan med mera salt och peppar.
- Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i halvmånar.
Smält smör i en kastrull, lägg i gurkbitarna och fräs under några minuter.
Rör i majsen och lite vatten och hetta upp, så att allt blir varmt.
Ta åt sidan. Dela papayan, ta bort kärnorna, skala den och skär i mindre
bitar. Vänd ner bitarna i majs- och gurkblandningen precis före serveringen.
Servera gärna med kokt ris till.
Publicerat den
29 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar