Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Späckad kyckling á la Monika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Färska örtkryddor är alltid något extra. Här ger de härlig arom åt en riktigt fin kyckling. Om det inte finns tillgång till färska kryddor, kan basilikan ytas ut mot 2 tsk torkad och citronmelissen mot 2 tsk timjan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 4 delar. Torka dem, salta och peppra.
  2. Skölj det kryddgröna och hacka det fint. Skala och skiva vitlöken. Blanda samman.
  3. Skär ett snitt, så att skinnet kan lossas någon på varje kycklingdel. Fördela hälften av det kryddgröna under skinnet. Fäst det med tandpetare eller bind fast med bomullssnöre så att fyllningen hålls på plats.
  4. Värm oljan i en stekgryta eller panna. Bryn kycklingdelarna runt om, tills de får vacker färg.
  5. Tillsätt vätskan och låt småputtra 25- 30 min.
  6. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
  7. Mät upp stekskyn och späd ev till 4 dl.
  8. Red av med arrowrot utrört i lite kallt vatten. Blanda i resten av det kryddgröna. Mixa det ev.
  9. Runda av med grädde och smaksätt med salt och peppar.
  10. Servera med vildrisblandning, blandad sallad och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.