Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med krämigt täcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling är alltid lika gott. Servera gärna med Matig sallad med cannellinibönor (se min kokbok).

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn filéerna i smör 3-4 min på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka den rostade paprikan. Kärna ur hälften av oliverna och hacka dem. Bryn bacontärningarna lätt i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika och oliver till pannan och låt bryna med baconet ett par min. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något. Rör ihop riven ost och lättcrème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar. Fördela röran över kycklingen och toppa med resten av oliverna. Gratinera i ca 20 min tills kycklingen är färdig. Gärnera med basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.