Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och skinksås

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel men festgod sås. Vi äter den som "festmat mitt i veckan" med klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen en gång på längden och några på tvären så du får ganska stora bitar. Fräs dem i en stekgryta/stekpanna.
  2. Skär skinkan i cm-breda strimlor och blanda i medan kycklingen fräser. Ta Rosmarin efter smak, gärna färsk, och fräs med.
  3. När kycklingen har fått lite yta så häller du i crème fraiche och saltar och pepprar. Späd "lagom" med mjölk så det inte puttrar för torrt och låt puttra en kvart. Hellre för tunnt än för tjockt , det är bättre att reda med lite maizena än att det bränner fast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.