Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en ny variant på den traditionella amerikanska hamburgaren. Denna variant är både nyttig och fettsnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela löken och hacka den fint. Hacka kaprisen grovt. Hacka köttet i en mixer eller matberedare till en grov färs. Blanda färsen med 2/3 av löken och kaprisen i en skål. Tillsätt ägg och senap. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  2. Fukta händerna med vatten och forma 4 biffar av smeten.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek burgarna ca 4 minuter på varje sida tills de är knaprigt gyllenbruna.
  4. Dela hamburgerbröden på mitten och rosta dem i ugnen eller i en brödrost.
  5. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Skölj och torka av salladsbladen.
  6. Lägg salladsblad och tomater på den undre brödhalvan. Lägg på kycklingbiffen och strö över resten av löken. Lägg på den översta brödhalvan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.