Här är en ny variant på den traditionella amerikanska hamburgaren. Denna variant är både nyttig och fettsnål.
Instruktioner
- Dela löken och hacka den fint. Hacka kaprisen grovt. Hacka köttet i en mixer eller matberedare till en grov färs. Blanda färsen med 2/3 av löken och kaprisen i en skål. Tillsätt ägg och senap. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
- Fukta händerna med vatten och forma 4 biffar av smeten.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek burgarna ca 4 minuter på varje sida tills de är knaprigt gyllenbruna.
- Dela hamburgerbröden på mitten och rosta dem i ugnen eller i en brödrost.
- Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Skölj och torka av salladsbladen.
- Lägg salladsblad och tomater på den undre brödhalvan. Lägg på kycklingbiffen och strö över resten av löken. Lägg på den översta brödhalvan.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar