Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingburgare med ädelostmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett jättegott alternativ till den vanliga hamburgaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklinglåren i bitar och lägg dem i en matberedare. Skär två skivor bacon i bitar och lägg i matberedaren, kör tills allt är grovhackat. Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i schalottenlök och vitlök. Stek i 2-3 minuter tills de mjuknat. Ta upp ur stekpannan, låt svalna och häll bort allt överflödigt fett.
  2. Tillsätt vitlök och schalottenlök och sedan dragon och brödsmulor till kycklingblandningen. Smaka av med salt och peppar och blanda väl. Dela i fyra delar. Mjöla händerna lätt så att inte blandningen fastnar och forma till fyra hamburgare. Kyl i 30 minuter.
  3. Vispa äggulan, senap och ordentligt med salt och peppar i en skål tills det är väl blandat. Vispa droppvis ner oljan tills blandningen är tjock och slät. Vispa i vinägern. Smula ädelosten och vänd ner den i blandningen. Tillsätt hackad gräslök och ställ kallt.
  4. Grilla baconet tills det är knaprigt. Låt rinna av och ställ åt sidan. Pensla grillgallret med olja och grilla burgarna i ca 15 minuter eller tills de är väl genomstekta. Vänd dem en gång.
  5. Rosta brödet på grillen. Lägg salladsblad på ena halvan. Lägg på burgaren, en sked majonnäs och en skiva bacon och lägg på den andra brödhalvan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.