En gryta som har både sötma, sälta och hetta.
3 överraskningar i 1 helt enkelt.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen och håll det varmt.
- Skölj kycklingköttet, torka av det och skär i strimlor. Ansa morötterna, skala och skär diagonalt i skivor. Häll bambuskott och mungbönsgroddar i ett durkslag och låt rinna av.
- Skala mangon, skär loss fruktköttet från kärnan och sedan i tärningar. Halvera paprikan, kärna ur, skölj och skär i tärningar.
Halvera chilifrukterna, kärna ur, skölj och skär i strimlor.
Rör ihop limesaften med farinsocker och sesamolja.
- Hetta upp oljan i en wok eller djup stekpanna. Bryn morötter, bambustrimlor, mango, paprika och 1 msk curry i 3 minuter.
Tillsätt mungböngroddar och cashewnötter och fortsätt steka i 2 minuter. Ta upp grönsakerna med en hålslev.
- Lägg kycklingköttet i pannan med resten av currypulvret och chilin och låt steka under omrörning tills kycklingen är genomstekt.
- Blanda ner grönsakerna, deglacera med lime och sesamoljan. Smaka av med salt, strö över limeskal och servera med ris.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar