Mexikansk enchilada är ett härligt tillskott till vardagens matlagning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och kör dem till en grov färs i en matberedare. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra.
- Ta stekpannan från värmen. Rör ner salladslök, koriander, majskorn och hälften av jalapenon eller den inlagda chilin.
- Gör ostsåsen. Smält smöret i en gryta och vispa ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget. Rör i hälften av osten under ständig omrörning. Blanda slutligen ner crème fraiche.
- Olja en ugnsfast form. Lägg ut tortillorna på arbetsbänken och fördela färsen på dem. Rulla samman och lägg i formen.
- Gratinera i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut formen, fördela resten av osten över rullarna och häll på ostsåsen. Gratinera ytterligare 5 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Strö till sist över resten av jalapenon och servera med tacosås.
Publicerat den
13 september 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Cheddarsåsen var supergod! Tack