Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingenchiladan med cheddarsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mexikansk enchilada är ett härligt tillskott till vardagens matlagning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och kör dem till en grov färs i en matberedare. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra.
  2. Ta stekpannan från värmen. Rör ner salladslök, koriander, majskorn och hälften av jalapenon eller den inlagda chilin.
  3. Gör ostsåsen. Smält smöret i en gryta och vispa ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget. Rör i hälften av osten under ständig omrörning. Blanda slutligen ner crème fraiche.
  4. Olja en ugnsfast form. Lägg ut tortillorna på arbetsbänken och fördela färsen på dem. Rulla samman och lägg i formen.
  5. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut formen, fördela resten av osten över rullarna och häll på ostsåsen. Gratinera ytterligare 5 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Strö till sist över resten av jalapenon och servera med tacosås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LinnEnglund 7 februari 2015

    Cheddarsåsen var supergod! Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.