Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheddarbakad fiskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enklare kan det inte bli! Täck fisken med cheddarsås och dill. Gratinera och servera genast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att blanda samman ost och mjölk/grädde till såsen i en kastrull. Låt smälta samman under omrörning på svag värme. Rör i senap och peppar.
  2. Skölj och torka av fisken. Lägg den på ett lätt oljat ugnsfast fat och pensla på såsen.
  3. Gratinera 5-8 minuter tills fisken är färdig. Fisken är klar när fiskköttet blivit vitt och skivar sig när du känner försiktigt med en gaffel. Överlagad fisk blir smulig och smaklös.
  4. Lägg upp fisken på tallrikar. Hacka det mesta av dillen. Spara en kvist per portion. Riv av det gula skalet på citronen. Strö över dill och citron på fisken. Garnera med dillkvist. Servera gärna med pressad potatis och en sallad. Häll lite pressad citronsaft och olivolja över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.