Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé med räksås, champinjoner och sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan aldrig få för många goda recept på fisk. Passar även vid festligare tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Koka upp grädde med fond och vin. Sjud sakta till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dill.
  2. Skär fisken i lagom stora bitar och salta och peppra. Vänd dem i vetemjöl och skaka av överflödet. Stek fisken gyllene. Ta upp och håll varm i ugnen.
  3. Stek champinjonerna och krydda med salt och peppar. Koka sparrisen nästan mjuk i saltat vatten. Ta upp och låt den rinna av på en handduk. Lägg ner räkorna i såsen, sjud, koka ej, ett par minuter tills de är varma.
  4. Fördela fisken på varma tallrikar och arrangera sparris och champinjoner ovanpå. Häll såsen över och servera genast med ris eller kokt potatis.
  5. Jag måste tillstå att jag aldrig har gjort mig besvär med att värma tallrikarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.