Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinghalva med spetsat tilltugg

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

God sommarmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka kycklingen och gnid in den med citron.
  2. Lägg kycklingen med skinnsidan uppåt på folieklätt grillgaller och pensla den med oljan. Sätt in den under grillen.
  3. Vänd på kycklingen efter ca 15 minuter, pensla den på andra sidan och grilla också den ca 15 minuter. Vänd så en sista gång så att "rätsidan" kommer upp. Pensla och grilla tills kycklingen är riktigt mör.
  4. Förväll löken till spetten i lättsaltat vatten 5-10 minuter. Trä sedan upp i tur och ordning: En bit konserverad ananas, en morotsskiva, ett stycke färsk gurka, en hel champinjon, en tomathalva, en lök och en baconrulle. Pensla spetten med lite olja och lägg det bredvid kycklingen när den vänds sista gången under grillen.
  5. Servera den läckert nygrillade kycklingen på varm tallrik med frasig salladsgarnering och spetten vid sidan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.