Instruktioner
Skär bort kanterna på brödet, och smula söder det. Låt brödet svälla i vattnet ngr minuter.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och hacka löken fint.
Finfördela kycklingen i en matberedare. Tillsätt bröd, lök, ägg,salt och peppar, och blanda allt väl. Låt kycklingfärsen stå övertäckt i kylskåp ca 1 timme.
Smält matfettet och blanda det med ströbrö, persilja och paprika pulver.
Forma kycklingdärsen till avlånga järpar och rulla dom i ströbrödsblandningen.
Lägg kroketterna på en smörpappersklädd tallrik och låt dom stå minst 1 timme i kylskåp.
Värm oljan i en panna och fritera kroketterna 5-7 minuter eller tills de är gyllenbruna, vänd dom då och då.
Låt kroketterna rinna av på hushållspapper och servera med tex kokt ris, grönsallad och en gräddfilssås smaksatt med senap och klippt gräslök.