På Cuba äter man ofta kroketter. Där finns de med olika smaksättningar, fisk, kött och kyckling, jag föredrar dem med kyckling.
Kroketterna säljs på gatorna eller i stånd på Cuba, så som vi äter varm korv.
Receptet fick jag av min goda vän från Cuba.
Barn brukar tycka om dem.
Instruktioner
- Finhacka kycklingköttet eller kör den i mixen ( jag
använder köttkvarn). Blanda i persilja och cayenne.
- Värm smöret i en stekpanna och stek löken och
vitlöken på svag värme. Innan de får färg tillsätter
man mjölet, rör hela tiden så mjölet blandar sig
väl med smöret. Tillsätt mjölken lite i sänder och
vinet eller vattnet, lägg i den rivna muskoten, smaka av med salt och peppar.
- Blanda nu i den mixade kycklingköttet. Låt småkoka tills massan blir tjock och nästan släpper botten. Tillsätt äggulorna, en i taget.
- Smaka av en gång till.
- Småkoka på svag värme, ytterligare 2-3 minuter
under omrörning.
- Häll massan i en skål och låt kallna. Täck med
plastfolie och ställ i kyl i ca 4-5 timmar. Kan göras
kvällen innan och låta stå i kyl över natten.
- Forma avlånga kroketter som tjocka tummar, vänd
dem i vispat ägg först och sedan i skorpmjöl.
Upprepa detta tills massan är slut.
- Ställ de panerade kroketterna åter i kyl, bra är det
om man kan sättadem på en bricka i frysen, de
skall vara riktigt kalla innan de steks.
- Stek dem gyllen bruna i rikligt med olja. Låt dem
rinna av på hushållspapper.
- Serveras som drinktilltugg eller med en god sallad,
- Det är även jättegott att dippa i en god guacamole.
Publicerat den
8 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar