Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Croquetas de pollo ( Cubanska kycklingkroketter)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På Cuba äter man ofta kroketter. Där finns de med olika smaksättningar, fisk, kött och kyckling, jag föredrar dem med kyckling. Kroketterna säljs på gatorna eller i stånd på Cuba, så som vi äter varm korv. Receptet fick jag av min goda vän från Cuba. Barn brukar tycka om dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka kycklingköttet eller kör den i mixen ( jag använder köttkvarn). Blanda i persilja och cayenne.
  2. Värm smöret i en stekpanna och stek löken och vitlöken på svag värme. Innan de får färg tillsätter man mjölet, rör hela tiden så mjölet blandar sig väl med smöret. Tillsätt mjölken lite i sänder och vinet eller vattnet, lägg i den rivna muskoten, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda nu i den mixade kycklingköttet. Låt småkoka tills massan blir tjock och nästan släpper botten. Tillsätt äggulorna, en i taget.
  4. Smaka av en gång till.
  5. Småkoka på svag värme, ytterligare 2-3 minuter under omrörning.
  6. Häll massan i en skål och låt kallna. Täck med plastfolie och ställ i kyl i ca 4-5 timmar. Kan göras kvällen innan och låta stå i kyl över natten.
  7. Forma avlånga kroketter som tjocka tummar, vänd dem i vispat ägg först och sedan i skorpmjöl. Upprepa detta tills massan är slut.
  8. Ställ de panerade kroketterna åter i kyl, bra är det om man kan sättadem på en bricka i frysen, de skall vara riktigt kalla innan de steks.
  9. Stek dem gyllen bruna i rikligt med olja. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  10. Serveras som drinktilltugg eller med en god sallad,
  11. Det är även jättegott att dippa i en god guacamole.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.