Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo almendrado (Mexikansk mandelkyckling)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna maträtt är vanlig i södra Mexiko. Den skiljer sig från den svenska varianten. Vi åt den ofta när vi hälsade på hos Pedro, det är också hans recept jag lyckades få när jag var i Mexiko sist, den är så jätte god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka kycklingfiléerna i 1 l vatten, lägg i buljongtärningarna, grovhacka grönsakerna, blekselleri, lök, vitlök, morot och lagerbladet . Lägg i allt i kycklingkoket. Låt småkoka i ca 25 min. Låt svalna, buljongen skall användas i såsen.
  2. Såsen: Skär tomaterna i bitar, hacka löken fint, skiva vitlöken. Stek löken ihop med nejlikan, kanelen och chipotlepastan i ett par minuter, lägg sen i tomatbitarna, sänk värmen och låt småkoka tills all vätska nästan kokat in. Under tiden rostar man mandeln i lite smör, låt svalna. Mixa nu ihop rostad mandel med tomatlökröran och creme fraiche, det skall bli en tjock sås, häll över den i en traktörpanna eller liten gryta, lägg även i kycklingfiléerna delade i två eller hela. Späd såsen lite i sänder med buljongen från kycklingkoket ca 5 dl. Låt det hela småkoka i ca 40 min, rör ofta så det inte bränns i botten, smaka av. Såsen skall vara ganska tjock. När det är ca 15 min kvar lägger man i oliverna. Serveras med kokta grönsaker och buljongkokt ris eller pasta. Potatis går också bra. Buen apetito!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LaJefa 22 maj 2008

    Detta måste jag bara testa...älskar mandel i mat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.