- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Denna maträtt är vanlig i södra Mexiko. Den skiljer sig från den svenska varianten. Vi åt den ofta när vi hälsade på hos Pedro, det är också hans recept jag lyckades få när jag var i Mexiko sist, den är så jätte god.
Instruktioner
- Koka kycklingfiléerna i 1 l vatten, lägg i buljongtärningarna, grovhacka grönsakerna, blekselleri, lök, vitlök, morot och lagerbladet . Lägg i allt i kycklingkoket. Låt småkoka i
ca 25 min. Låt svalna, buljongen skall användas i såsen.
- Såsen:
Skär tomaterna i bitar, hacka löken fint, skiva vitlöken. Stek löken ihop med nejlikan, kanelen och chipotlepastan i ett par minuter, lägg sen i tomatbitarna, sänk värmen och låt småkoka tills all vätska nästan kokat in. Under tiden
rostar man mandeln i lite smör, låt svalna.
Mixa nu ihop rostad mandel med tomatlökröran och creme fraiche, det skall bli en tjock sås, häll över den i en traktörpanna eller liten gryta, lägg även i kycklingfiléerna delade i två eller hela. Späd såsen lite i sänder med buljongen från kycklingkoket ca 5 dl.
Låt det hela småkoka i ca 40 min, rör ofta så det inte bränns i botten, smaka av. Såsen skall vara ganska tjock. När det är ca 15 min kvar lägger man i oliverna.
Serveras med kokta grönsaker och buljongkokt ris eller pasta. Potatis går också bra.
Buen apetito!
Publicerat den
20 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta måste jag bara testa...älskar mandel i mat!