Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna paj är supergod!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåp i ca 1 timme. Gör under tiden fyllningen.
  2. Bena ur kycklingen och skär den i små bitar. Låt majsen tina.
  3. Strimla purjolöken, hacka paprikan och fräs detta i smöret eller margarinet. Pressa ner vitlöken och rör om. Pudra över vetemjölet och späd med vatten och mjölk.
  4. Smula ner buljongtärningen, rör om och låt det hela koka samman i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tryck ut pajdegen i en osmord pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10-12 minuter.
  6. Lägg kycklingbitarna och majsen i det förgräddade pajskalet. Häll över stuvningen, strö över riven ost och gratinera rätten i 225 grader tills ytan fått fin färg, ca 15-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.