Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här pajen har blivit en klassiker i vår familj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pajdegen. låt den ligga i kylen tills fyllningen är klar.
  2. Skär kycklingbitarna i strimlor. Hacka löken och fräs den tillsammans med champinjonerna. Fräs också den strimlade paprikan. Lägg allt i en gryta och strö över mjöl och buljongtärning och späd med grädden. Låt puttra i cirka 15-20 minuter. Krydda.
  3. Lägg fyllningen i en smord eldfast form och täck sedan med ett lock av pajdeg. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i 10 minuter i 225 grader.
  4. Servera med en sallad och pain riche.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • camillab 17 februari 2010

    En klassiker även i vår familj! Receptet är så gott som lika men vi brukar strö över jordnötter, skiva banan och strö ost över alltsammans, blir supergott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.