Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vill man göra det lätt för sig, köper man färdiggrillad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det kalla margarinet i mindre bitar och lägg det i mjölet. Blanda mjöl och margarin till en grynig massa med hjälp av fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Se till så att botten och kanterna är täckta. Nagga pajskalet med en gaffel, lät det vila ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar, skölj, kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Skölj och skiva sellerin.
  4. Fräs paprika och selleri i lite margarin en stund. Lägg över det i det förgräddade pajskalet. Lägg kycklingbitarna över och strö osten överst.
  5. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll det över kycklingfyllningen och grädda pajen i 200 grader ca 20-25 minuter tills osten smält och fått fin färg.
  6. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.