Vill man göra det lätt för sig, köper man färdiggrillad kyckling.
Instruktioner
- Skär det kalla margarinet i mindre bitar och lägg det i mjölet.
Blanda mjöl och margarin till en grynig massa med hjälp av fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Se till så att botten och kanterna är täckta.
Nagga pajskalet med en gaffel, lät det vila ca 15 minuter.
Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar, skölj, kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Skölj och skiva sellerin.
- Fräs paprika och selleri i lite margarin en stund. Lägg över det i det förgräddade pajskalet. Lägg kycklingbitarna över och strö osten överst.
- Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll det över kycklingfyllningen och grädda pajen i 200 grader ca 20-25 minuter tills osten smält och fått fin färg.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
14 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar