En älskad paj som jag gjort många gånger.
Instruktioner
- Häll mjölet i en matberedare. Skär smöret och lägg det ovanpå. Kör allt till en grynig massa c:a 30 sekunder. Tillsätt kesella och rör allt lite till.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop den. Forma till en rund kaka och låt den ligga kallt minst 30 minuter.
- Fyllning: bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
- Rör samman champinjonsoppa och ägg. Tillsätt vispgrädde och cayennepeppar. Skär baconskivorna i små bitar. Lossa dem från varandra.
- Kavla ut pajdegen till en rundkaka, c:a 28 cm i diameter. Lägg den i en rund pajform, c:a 22 cm i diameter. Forma degkanten fin och vågig. Grädda pajskalet i 225 grader c:a 10 minuter.
- Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingbitarna och äggstanningen. Grädda pajen c:a 10 minuter. Strö baconbitar över och grädda pajen ytterligare 10-15 minuter.
- Servera pajen något avsvalnad med sallad.
Publicerat den
7 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar