Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med bacon och champinjonsoppa

 
Skriv ut

En älskad paj som jag gjort många gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en matberedare. Skär smöret och lägg det ovanpå. Kör allt till en grynig massa c:a 30 sekunder. Tillsätt kesella och rör allt lite till.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop den. Forma till en rund kaka och låt den ligga kallt minst 30 minuter.
  3. Fyllning: bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  4. Rör samman champinjonsoppa och ägg. Tillsätt vispgrädde och cayennepeppar. Skär baconskivorna i små bitar. Lossa dem från varandra.
  5. Kavla ut pajdegen till en rundkaka, c:a 28 cm i diameter. Lägg den i en rund pajform, c:a 22 cm i diameter. Forma degkanten fin och vågig. Grädda pajskalet i 225 grader c:a 10 minuter.
  6. Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingbitarna och äggstanningen. Grädda pajen c:a 10 minuter. Strö baconbitar över och grädda pajen ytterligare 10-15 minuter.
  7. Servera pajen något avsvalnad med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.