Tastelines dietist Mia Troberg Elonqs sommarsallad innehåller bara 390 kalorier och känns lagom mättande i sommarvärmen
Instruktioner
- Skala rödbetorna och häll på lättsaltat vatten så att det knappt täcker rödbetorna. Koka dem i fem minuter, lägg i bulgur och buljongtärning och koka ytterligare femton minuter. Häll bort överflödigt kokvatten när allt kokat klart.
- Skär rödbetorna i bitar direkt i kastrullen med en kniv.
- Värm en stekpanna, häll i olja och bryn kycklingen på båda sidorna. Täck sedan på ett lock och stek vidare på lägre värme i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt.
- Krydda med peppar och salt. Skär fetaosten i bitar. Skölj salladsblad och sockerärtor och lägg på tallrikar och pressa citron över. Lägg upp bulgur och kyckling och strö fetaost ovanpå. Hacka basilikan grovt och lägg ovanpå.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar