Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsallad med röd bulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tastelines dietist Mia Troberg Elonqs sommarsallad innehåller bara 390 kalorier och känns lagom mättande i sommarvärmen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rödbetorna och häll på lättsaltat vatten så att det knappt täcker rödbetorna. Koka dem i fem minuter, lägg i bulgur och buljongtärning och koka ytterligare femton minuter. Häll bort överflödigt kokvatten när allt kokat klart.
  2. Skär rödbetorna i bitar direkt i kastrullen med en kniv.
  3. Värm en stekpanna, häll i olja och bryn kycklingen på båda sidorna. Täck sedan på ett lock och stek vidare på lägre värme i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt.
  4. Krydda med peppar och salt. Skär fetaosten i bitar. Skölj salladsblad och sockerärtor och lägg på tallrikar och pressa citron över. Lägg upp bulgur och kyckling och strö fetaost ovanpå. Hacka basilikan grovt och lägg ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.