Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god och lite stark soppa att njuta av till ett glas gott vin och ett härligt hembakat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Skär kycklingen i 1 cm stora bitar och stek dem i oljan tills de är gyllenbruna och köttet är vitt inuti.
  2. Tag pannan åt sidan och stäng av plattan. Smält smöret i en kastrull och rör ned mjölet. Koka upp mjölken i en separat kastrull. Skölj, ansa och skiva paprikorna, gula löken och purjolöken.
  3. Häll den kokande mjölken i smör/ mjölredningen. Tillsätt kycklingfiléerna, paprikor, lökar, röd curry, buljong och pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt och citronpeppar och låt koka upp.
  4. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.