Denna lätta chokladrulltårta är fylld med kvarg och bananer. Resultatet blir en fruktig och fräsch njutning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt till ett hårt skum. Vispa äggulorna tillsammans med 4 msk vatten, strösocker och vaniljsocker till en porös smet.
- Blanda samman mjöl och kakao och blanda ner det i äggsmeten. Vänd ner äggviteskummet. Täck en plåt med smörpapper. Bred på smeten i en rektangel.
- Baka på översta falsen i ugnen i 10 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den på en fuktig handduk. Dra bort smörpappret och rulla in kakan i handduken. Låt den svalna.
- Skala och mosa en banan och blanda den med kvargen. Rör ner 4 msk sirap. Vispa grädden. Lägg lite vispad grädde i en sprits. Vänd ner resten av grädden i kvargsmeten. Skala de andra bananerna och skär den ena i skivor och dela den andra bananen i fjärdedelar på längden.
- Bred på kvargsmeten och lägg på bananlängderna. Rulla ihop kakan med hjälp av handduken. Kyl tårtan. Dekorera rulltårtan med spritsad grädde och bananer.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar