Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker chokladrulltårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna lätta chokladrulltårta är fylld med kvarg och bananer. Resultatet blir en fruktig och fräsch njutning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt till ett hårt skum. Vispa äggulorna tillsammans med 4 msk vatten, strösocker och vaniljsocker till en porös smet.
  2. Blanda samman mjöl och kakao och blanda ner det i äggsmeten. Vänd ner äggviteskummet. Täck en plåt med smörpapper. Bred på smeten i en rektangel.
  3. Baka på översta falsen i ugnen i 10 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den på en fuktig handduk. Dra bort smörpappret och rulla in kakan i handduken. Låt den svalna.
  4. Skala och mosa en banan och blanda den med kvargen. Rör ner 4 msk sirap. Vispa grädden. Lägg lite vispad grädde i en sprits. Vänd ner resten av grädden i kvargsmeten. Skala de andra bananerna och skär den ena i skivor och dela den andra bananen i fjärdedelar på längden.
  5. Bred på kvargsmeten och lägg på bananlängderna. Rulla ihop kakan med hjälp av handduken. Kyl tårtan. Dekorera rulltårtan med spritsad grädde och bananer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.