Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker limetårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En cheesecake med frisk och syrlig smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: krossa kexen grovt, gärna i matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om till en smulig massa. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant, ca 24 cm diameter. Tryck ut fyllningen i botten
  2. Fyllning: Blanda färskost, socker och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner vetemjöl och salt och rör till en slät smet. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt rivet skal och saft av lime. Rör om. Fördela smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C
  3. Garnering: Låt kakan stelna och svalna helt. lossa den från formen med en vass kniv. Garnera med halva limeskivor och ev en ros

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • shaheen 11 april 2009

    Att den ska vara i ugnen 1 h ??? det funkade inte alls. Det blevhelt bränd . Tror det ska var ca 25-30 minuter max

  • lollol 13 maj 2010

    Jag hade den inne ungefär 45 min, men då är min ugn gammal och dålig också.. Vart lite knepig smak på den, jag hade kanske lite för mycket lime, annars bra recept!.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.