En populär paj både på middagsbordet, buffébordet och i matlådan.
Laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär smöret i mindre bitar och nyp ihop med mjölet i en bunke. När du har fått en hyfsat grynig massa tillsätter du vattnet och knådar snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform. Pricka med en gaffel och förgrädda i 8 minuter.
- Stek sojafärsen i lite olja. Tillsätt lök och låt steka med tills den börjar mjuknar något. Tillsätt grädden och låt den koka in. Vänd sedan ner soltorkade tomater, rosmarin och salt.
- Fyll pajskalet med färsröran. Strö över ost, oliver och tomater. Grädda pajen i 25 minuter eller tills osten har smält och fått färg.
- Servera pajen varm, ljummen eller kall tillsammans med rucola.
Publicerat den
5 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar