En fin tårta med smak av choklad, valnötter och kaffe. Servera gärna färska bär och vispad grädde till.
Instruktioner
- Värm choklad, olja, salt och kaffe i vattenbad tills chokladen smält. Häll chokladsmeten i en bunke. Tillsätt socker, ägg, grädde, bakpulver, vaniljsocker och ev punsch eller likör. Vispa smeten med elvisp tills den är väl blandad.
- Tillsätt mjölet och vispa ca 3 minuter. Skrapa då och ned den smet som fastnar på kanterna. Rör ned hälften av nötterna och häll smeten i en smord, bröad 1 1/2-litersform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° 35 - 40 minuter eller tills kakan börjar lossna från kanterna.
- Låt kakan svalna i formen. Flytta sedan över den på ett smörpapper.
- Glasyr: Värm choklad och olja i vattenbad. Bred chokladglasyren över kakan i ett jämnt lager. Strö över resten av nötterna.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkade god när man läste receptet, men blev torr och tämligen smaklös. Inget jag provar igen.