Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckert äppelflarn

 
Skriv ut

Pensla vatten blandat med lite askorbinsyra på äppelskivorna så behåller de sin ljusa färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda snabbt samman degen i en matberedare, den ska precis bara bli blandad. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar botten, 25-26 cm i diameter. Nagga och låt den vila i kyl, ca 30 minuter.
  2. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Lägg äppelskivorna lite omlott från ytterkanten in mot mitten på pajdegen. Hyvla tunna skivor smör och lägg över äpplena och strö ett jämnt lager socker över.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter tills flarnet fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.