Kruskakli i degen gör brödet saftigt och fiberrikt.
Instruktioner
- Dag 1:
Mät upp alla de torra ingredienserna samt sirapen i en bunke. Koka upp vattnet och häll det hett över ingredienserna. Rör om och låt bunken stå övertäckt till nästa dag.
- Dag 2:
Låt vattnet sjuda upp och häll det över den grova blandningen. Rör om och låt stå en kort stund tills blandningen håller fingervarm temperatur.
- Smula ner jästen i blandningen och rör om. Blanda ner lantbrödsmjölet och arbeta samman till en slät och smidig deg.
- Smörj två avlånga 1 ½ liters bakformar och klicka ner degen i formarna. Släta till ytan med vattensköljd hand. Ställ bröden att jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225º.
- Sätt in bröden i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 minuter. Stjälp upp bröden och låt kallna inlindade i bakduk.
Publicerat den
28 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det är verkligen läckert! Får snart göra en sats till. Familjen börjar redan ta slut på det.
Fantastiskt gott o saftigt bröd som håller sig bra.