Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckert grovbröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Kruskakli i degen gör brödet saftigt och fiberrikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Mät upp alla de torra ingredienserna samt sirapen i en bunke. Koka upp vattnet och häll det hett över ingredienserna. Rör om och låt bunken stå övertäckt till nästa dag.
  2. Dag 2: Låt vattnet sjuda upp och häll det över den grova blandningen. Rör om och låt stå en kort stund tills blandningen håller fingervarm temperatur.
  3. Smula ner jästen i blandningen och rör om. Blanda ner lantbrödsmjölet och arbeta samman till en slät och smidig deg.
  4. Smörj två avlånga 1 ½ liters bakformar och klicka ner degen i formarna. Släta till ytan med vattensköljd hand. Ställ bröden att jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225º.
  5. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 minuter. Stjälp upp bröden och låt kallna inlindade i bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Simon94 2 maj 2009

    Det är verkligen läckert! Får snart göra en sats till. Familjen börjar redan ta slut på det.

  • Maahl 11 juni 2009

    Fantastiskt gott o saftigt bröd som håller sig bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.