Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra marsipanpäron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga päron och söt marsipan blir tillsammans en underbar dessert som är både läcker och enkel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj citronen, skär bort en bit av skalet och pressa ur saften. Skala och halvera päronen. Skär ut kärnhuset och droppa citronsaften över päronen.
  2. Koka upp vin, citronskal, kanelstång, nejlikor och 2 msk honung. Lägg i päronhalvorna och låt dem sjuda under lock på svag värme i 10 minuter.
  3. Blanda mandelmassan med resten av honungen och likören. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ta upp päronen ur spadet med hjälp av en hålslev. Låt dem rinna av väl. Sila spadet och häll tillbaka det i kastrullen. Tillsätt crème fraiche till päronspadet, sjud upp och låt sjuda tills vätskan har reducerats med en tredjedel.
  5. Lägg päronen i en ugnsfast form och strö över mandelmasseblandningen. Sätt in päronen i ugnen och gratinera 5-7 minuter. Lägg upp päronen på tallrikar tillsammans med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.