Saftiga päron och söt marsipan blir tillsammans en underbar dessert som är både läcker och enkel.
Instruktioner
- Skölj citronen, skär bort en bit av skalet och pressa ur saften. Skala och halvera päronen. Skär ut kärnhuset och droppa citronsaften över päronen.
- Koka upp vin, citronskal, kanelstång, nejlikor och 2 msk honung. Lägg i päronhalvorna och låt dem sjuda under lock på svag värme i 10 minuter.
- Blanda mandelmassan med resten av honungen och likören. Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp päronen ur spadet med hjälp av en hålslev. Låt dem rinna av väl. Sila spadet och häll tillbaka det i kastrullen. Tillsätt crème fraiche till päronspadet, sjud upp och låt sjuda tills vätskan har reducerats med en tredjedel.
- Lägg päronen i en ugnsfast form och strö över mandelmasseblandningen. Sätt in päronen i ugnen och gratinera 5-7 minuter. Lägg upp päronen på tallrikar tillsammans med såsen.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar