Väldigt gott bröd till fisk- och skaldjurssoppa.
Till godkännaren: ej samma pga att detta brödet kan varm- eller kalljäsa och blir 12 baguetter.
Instruktioner
- Smula jästen och lös den i ljummet eller kallt vatten, beroende på om du vill kalljäsa (kallt vatten) eller ej.
Vispa i saltet, oreganon och oljan. Tillsätt mjölet, men spara någon dl till utbakningen. Arbeta degen väl, 20 minuter för hand eller 5-7 minuter i maskin. Täck med bakduk och jäs i 12 timmar i kylen eller 4-8 timmar i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 225-250 grader. Baka ut till 12 spolformade baguetter, lägg på bakpappersklädda plåtar och sätt in dem efter hand i ca 15 minuter.
Brödet behöver inte jäsa en andra gång, men det gör inget om det står ett tag.
- Låt svalna på galler. Frys in allt bröd som inte äts samma dag och tina det i 100 graders varm ugn.
Publicerat den
10 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar