Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra oreganobaguetter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Väldigt gott bröd till fisk- och skaldjurssoppa. Till godkännaren: ej samma pga att detta brödet kan varm- eller kalljäsa och blir 12 baguetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös den i ljummet eller kallt vatten, beroende på om du vill kalljäsa (kallt vatten) eller ej. Vispa i saltet, oreganon och oljan. Tillsätt mjölet, men spara någon dl till utbakningen. Arbeta degen väl, 20 minuter för hand eller 5-7 minuter i maskin. Täck med bakduk och jäs i 12 timmar i kylen eller 4-8 timmar i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 225-250 grader. Baka ut till 12 spolformade baguetter, lägg på bakpappersklädda plåtar och sätt in dem efter hand i ca 15 minuter. Brödet behöver inte jäsa en andra gång, men det gör inget om det står ett tag.
  3. Låt svalna på galler. Frys in allt bröd som inte äts samma dag och tina det i 100 graders varm ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.