Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läfsor

 
Skriv ut

Ett gammeldags recept som får bakas "på känsla" med doseringen te- och kaffekoppar. Lite trixigt tycker jag men gott är det ju. Låt dig inte skrämmas av den stickande lukten när du öppnar ugnsluckan, det beror på hjorthornssaltet! Har ingen dosering på mjölet, det får man ta på känn!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält hjorthornssaltet i en gryta med lite hett vatten. Blanda ihop alla ingredienser, vetemjölsmängden ska vara sådan att det blir en ganska fast deg.
  2. Kavla ut riktigt tunt och nagga med kruskavel, grädda i 250 grader tills kakan har fått lite färg (ljus).
  3. När kakan/kakorna svalnat lägger man ihop dem två och två med smör, kanel och socker emellan. Skär i fyrkanter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.