Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läskande saft på blad

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 5 dagar
Skriv ut

Plocka svartvinbärsblad när du skördat bären och gör en god saft! Saften går mycket bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Varva de sköljda bladen med de skivade citronerna. Strö över 2-3 tsk natriumbensoat. Koka upp vattnet och lös sockret och citronsyran i det heta vattnet. Slå det kokheta vattnet över bladen. Låt stå i 5 dygn. Sila ifrån bladen och citronskivorna. Häll upp på rengjorda flaskor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.