Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt chokladsufflé

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

285 kalorier per portion. Om du undviker suffléer för att det är lite svårt att få tillagning och servering att stämma ihop så kommer du uppskatta denna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Pensla 2 ugnssäkra portionssuffléformar (rymd 2 dl) med matfettet.
  2. Hacka chokladen och smält den några sekunder i en skål i mikron eller i en djup tallrik med sjudande vatten. Blanda i likören och rör chokladen smidig. Rör sedan i äggulor, socker och vetemjöl.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner chokladkrämen i vitorna och fördela i formarna.
  4. Grädda i ugnen tills smeten precis har börjat stelna, 10-12 minuter. Ta ut formarna och låt dem svalna.
  5. Ca 10 minuter innan suffléerna ska serveras, ställ in dem i ugnen igen och grädda dem ytterligare 10 minuter tills de har pöst upp.
  6. Ställ suffléerna på tallrikar och sikta över florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.