285 kalorier per portion.
Om du undviker suffléer för att det är lite svårt att få tillagning och servering att stämma ihop så kommer du uppskatta denna.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
Pensla 2 ugnssäkra portionssuffléformar (rymd 2 dl) med matfettet.
- Hacka chokladen och smält den några sekunder i en skål i mikron eller i en djup tallrik med sjudande vatten. Blanda i likören och rör chokladen smidig. Rör sedan i äggulor, socker och vetemjöl.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner chokladkrämen i vitorna och fördela i formarna.
- Grädda i ugnen tills smeten precis har börjat stelna, 10-12 minuter. Ta ut formarna och låt dem svalna.
- Ca 10 minuter innan suffléerna ska serveras, ställ in dem i ugnen igen och grädda dem ytterligare 10 minuter tills de har pöst upp.
- Ställ suffléerna på tallrikar och sikta över florsocker innan servering.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar