Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt drottningdessert

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I denna eleganta dessert svävar härliga sommarbär i fruktig gelé ovanpå en söt och krämig botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spreja en form som rymmer 1,2 liter med olja. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Blanda svart vinbärssaft med 3½ dl kokande vatten efter smak. Blanda ytterligare saft med 5 dl kallt vatten. Blanda gelatinet med den varma saften. Värm upp under omrörning tills gelatinet har smält. Rör ner den kalla saften. Sätt 2½ dl av blandningen åt sidan.
  2. Häll resten av gelatinblandningen i formen. Kyl 45 minuter tills blandningen har tjocknat. Rör ner bären så att de är jämnt fördelade och kyl ytterligare 1-1½ timma.
  3. Blanda crème fraichen med den sparade saftblandningen. Kyl 30 minuter tills den börjar stelna.
  4. Häll crème fraichen över fruktgelén och släta till ytan så att den är jämn. Kyl 4 timmar tills desserten är helt fast. Vid servering, doppa bottnen av formen i hett vatten cirka 10 sekunder och stjälp upp desserten på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.