I denna eleganta dessert svävar härliga sommarbär i fruktig gelé ovanpå en söt och krämig botten.
Instruktioner
- Spreja en form som rymmer 1,2 liter med olja. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Blanda svart vinbärssaft med 3½ dl kokande vatten efter smak. Blanda ytterligare saft med 5 dl kallt vatten. Blanda gelatinet med den varma saften. Värm upp under omrörning tills gelatinet har smält. Rör ner den kalla saften. Sätt 2½ dl av blandningen åt sidan.
- Häll resten av gelatinblandningen i formen. Kyl 45 minuter tills blandningen har tjocknat. Rör ner bären så att de är jämnt fördelade och kyl ytterligare 1-1½ timma.
- Blanda crème fraichen med den sparade saftblandningen. Kyl 30 minuter tills den börjar stelna.
- Häll crème fraichen över fruktgelén och släta till ytan så att den är jämn. Kyl 4 timmar tills desserten är helt fast. Vid servering, doppa bottnen av formen i hett vatten cirka 10 sekunder och stjälp upp desserten på ett fat.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar