Det är svårt att endast äta en av dessa ört- och kycklingchimichangas, ugnsbakade med krämig ost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna tätt ihop i en ugnsfast form. Droppa 1 msk olja och 2 msk vatten över kycklingfiléerna. Täck över med aluminiumfolie och ugnsstek cirka 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Låt svalna och ta isär köttet med en gaffel.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills mjuk. Tillsätt spiskummin, chiliflingor, tomater och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda cirka fem minuter tills såsen tjocknar något. Blanda ner kycklingen och koriandern.
- Portionera upp kycklingblandningen på tortillabröden och rulla ihop dem löst. Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form.
- Strö över osten och ugnsbaka cirka 20 minuter tills osten är smält och bubblig och allt är genomvarmt.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar