Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta chimichangas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är svårt att endast äta en av dessa ört- och kycklingchimichangas, ugnsbakade med krämig ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna tätt ihop i en ugnsfast form. Droppa 1 msk olja och 2 msk vatten över kycklingfiléerna. Täck över med aluminiumfolie och ugnsstek cirka 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Låt svalna och ta isär köttet med en gaffel.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills mjuk. Tillsätt spiskummin, chiliflingor, tomater och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda cirka fem minuter tills såsen tjocknar något. Blanda ner kycklingen och koriandern.
  3. Portionera upp kycklingblandningen på tortillabröden och rulla ihop dem löst. Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form.
  4. Strö över osten och ugnsbaka cirka 20 minuter tills osten är smält och bubblig och allt är genomvarmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.