Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta durumbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Nybakta bullar till söndagsfrukosten eller när helst vill du unna dig och din familj lyxen av nybakta frukostbullar. Här är ett danskt recept på durumbullar där du snabbt rör samman degen på kvällen och gräddar bullarna på en kvart nästa morgon. Kan det bli bättre och godare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet, tillsätt olja, salt och socker. Tillsätt durum- och vetemjöl lite åt gången. Knåda degen väl, den ska vara mjuk.
  2. Lägg degen i en stor skål, täck över plastfolie och låt degen stå och kalljäsa i kylskåp över natten.
  3. Nästa morgon: Värm upp ugnen till 250 grader (varmluft 230º).
  4. Lägg rågade matskedsstora degbitar på bakpappersklädda plåtar med hjälp av två matskedar.
  5. Strö eventuellt lite durummjöl över degbitarna.
  6. Grädda bullarna ca 15 min, tills skorpan är spröd och gyllengul.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.