Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättare Ugnspannkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke 2. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa snabbt så att mjölet inte klumpar sig. Häll i resten av mjölken och kläck i äggen. Vispa till en slät smet. 3. Smörj en ugnssäker stor gratängform och häll i smeten. 4. Baka ugnspannkakan i ca 20 - 30 minuter beroende på hur stor formen är. Smeten ska ha stannat i mitten och fått lite färg. Pannkakan mår också bra av att vila i ca 2-4 minuter efter gräddningen för att man lättare ska kunna skära upp i bitar. 5. Servera med skogsbär och pudra över lite fruktsocker eller sötningsmedel för att få en magrare rätt.
  2. Näringsinnehåll per portion: Kalorier: 286 Protein: 13,5 g Kolhydrater: 45 g Fett: 5,5 g Fibrer: 5 g C vitamin: 10 mg Järn: 2 mg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.