Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättgjorda wienerbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Favoriten i min systers bakburk

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Värm mjölken till 37 gr. Arbeta ihop allt till en smidig ganska lös deg. Låt jäsa 30-45 min. Ta upp degen och arbeta den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut vardera degbit till en rektangel, ca 30x30 cm. Bred ut smör på degkakan och vik den dubbel på längden. Skär den i 2 cm breda remsor. Snurra remsorna, tryck ihop ändarna och vrid från mitten så att det blir en 8:a. Lägg 8:an på bakplåtspapper. Klicka ut vaniljkrämen på bullarna och låt dem jäsa övertäckta tills de är lätta och porösa ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg. Ca 10 min i 250 grader. Låt wienerbröden kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.