Efter att ha bränt vid hallongrädden under reduceringen letade jag fram det här receptet! Enkelt, snabbt och väldigt gott!
Instruktioner
- Låt hallonpuré och strösocker koka upp. Hacka chokladen fint och häll i en tunn stråle försiktigt den varma hallonpurén i chokladen under ständig omrörning.
- Tillsätt smöret i små klickar när hallon-chokladmassan är fingervarm. Smaka ev av med hallonbrännvin.
Ställ massan kallt tills den är hanterbar. Rulla ca 30 små kulor av massan och rulla dem i kakao.
- Om du är en sann chokladälskare kan du sedan doppa kulorna i tempererad mörk choklad för att sedan åter rulla dem i kakao när chokladen nästan stelnat.
- Alt: Ta den flytande massan i en liten plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut i ischokladformar. Strö ev över lite kakao.
Publicerat den
23 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar