Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad hallontryffel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Efter att ha bränt vid hallongrädden under reduceringen letade jag fram det här receptet! Enkelt, snabbt och väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt hallonpuré och strösocker koka upp. Hacka chokladen fint och häll i en tunn stråle försiktigt den varma hallonpurén i chokladen under ständig omrörning.
  2. Tillsätt smöret i små klickar när hallon-chokladmassan är fingervarm. Smaka ev av med hallonbrännvin. Ställ massan kallt tills den är hanterbar. Rulla ca 30 små kulor av massan och rulla dem i kakao.
  3. Om du är en sann chokladälskare kan du sedan doppa kulorna i tempererad mörk choklad för att sedan åter rulla dem i kakao när chokladen nästan stelnat.
  4. Alt: Ta den flytande massan i en liten plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut i ischokladformar. Strö ev över lite kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.