Lakritsgranulat finns på Panduro, eller så kan man krossa turkisk peppar eller lakrisal i en mortel och använda det. Pralinskal kan man köpa färdiga i chokladbutiker.
Instruktioner
- Hacka chokladen till tryffelsmeten och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, lakritsgranulat och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en engångsspritspåse och låt svalna. Fyll tryffelskalen med tryffelsmeten.
- Blanda socker och lakritsgranulat. Finhacka chokladen och värm hälften av hacket till 50 grader. Rör i resten. Rör tills temperaturen sjunkit till 27–28 grader. Värm sedan upp chokladen till arbetstemperatur: 31–32 grader.
- Rulla tryfflarna i chokladen och sedan direkt i lakritssockret.
Om man vill göra tryfflarna utan tryffelskal så ökas den mörka chokladen med 50 g. Låt då tryffelsmeten stå i kylen över natten. Forma till bollar och rulla i choklad och lakritssocker.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar