Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits och chokladtryffel

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Lakritsgranulat finns på Panduro, eller så kan man krossa turkisk peppar eller lakrisal i en mortel och använda det. Pralinskal kan man köpa färdiga i chokladbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen till tryffelsmeten och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, lakritsgranulat och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en engångsspritspåse och låt svalna. Fyll tryffelskalen med tryffelsmeten.
  3. Blanda socker och lakritsgranulat. Finhacka chokladen och värm hälften av hacket till 50 grader. Rör i resten. Rör tills temperaturen sjunkit till 27–28 grader. Värm sedan upp chokladen till arbetstemperatur: 31–32 grader.
  4. Rulla tryfflarna i chokladen och sedan direkt i lakritssockret. Om man vill göra tryfflarna utan tryffelskal så ökas den mörka chokladen med 50 g. Låt då tryffelsmeten stå i kylen över natten. Forma till bollar och rulla i choklad och lakritssocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.