Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritskaka med citrus

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Snabbakad & god

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och vispa ägg tillsammans med socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citruscesten. 2. Häll smeten i en smord och bröad rund springform. Klipp Kicken i små bitar och strö den över smeten. 3. Grädda i nedre delen av ca 30 min. Låt kakan svalna på galler.
  2. Servera gärna med en kula vaniljglass till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Okänd 26 december 2007

    Har nu bakat kakan och den var faktiskt god.Kul att pröva nåt annorlunda.

  • klockargarden 1 april 2008

    Toppengod kaka för alla som gillar lakrits!

  • gottgris 25 april 2008

    Kakan var jättegod och enkel.

  • Buspippi 10 november 2009

    Hejsan! Det är kanske jag som är okunnig men vad är citruscest? Vart köpper man det?

  • piakul 28 april 2012

    Undrar också vad citruscest är och var den köps

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.