Påsklamm....
Servera gärna den goda lammfilén med en trio av puréer. Förutom potatispuré så blir de gott med en puré på broccoli och en på morot.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Bryn köttet runt om i en stekpanna med schalottenlöken. Krydda med salt och peppar.
Lägg i rosépeppar och grädde och ställ in stekpannan i ugnen i 10 minuter.
- Purèen:
Skala och koka potatis, morot och broccoli separat.
Passera den kokta grönsaken genom passersikt/potatispress.
Blanda potatisen med ett par msk mjölk och smör, de övriga två grönsakerna med ett par msk grädde och hetta upp grönsaksmoset.
Smaka av med salt, peppar
- Ta köttet ur pannan och håll varmt.
Vispa ur pannan, späd eventuellt med lite vatten.
Sila såsen och smaka av med salt, peppar, smöret och ev Madeira.
- Skär köttet i tunna skivor.
- Servera med sås och grönsakspuréer.
Dekorera med persilja och extra rosépeppar.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar