Lammkotletterna får en ovanligt god smak av marinaden som kryddats med rölleka. Låt dem marinera minst 6 timmar. Rött vildris hittar du lättast i asiatiska butiker och det röda råriset är lättast att hitta i hälsokostbutiker. Vanligt råris går förstås lika bra men färgen blir inte densamma.
Instruktioner
- Blanda marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i lammkotletterna.
Låt dem marinera i kylskåp minst 6 timmar.
- Ris:
Skölj riset och koka upp det tillsammans med salt, vatten och torkade nypon. Låt koka under lock 40-45 min tills vätskan kokat in och riset känns färdigt. Dra från plattan och låt stå ca 5 min. Smaka av med peppar.
- Rödbetor:
Sätt ugnen på 200°. Häll olivolja på en plåt. Ansa och halvera rödbetorna. Baka dem mitt i ugnen 15-20 min. Känn med sticka.
- Pepparrotsost:
Blanda samman alla ingredienser och smaka av om det behövs mer pepparrot och salt.
- Ta upp kotletterna ur marinaden och skrapa bort eventuella blad. Stek dem ca 3 min på var sida. Salta och peppra under tiden.
- Servering:
Blanda ner ringblommor, peppar och vild gräslök i riset. Servera de nysteka kotletterna med ris, rödbetor och pepparrotsost.
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar