Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med bakade rödbetor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkotletterna får en ovanligt god smak av marinaden som kryddats med rölleka. Låt dem marinera minst 6 timmar. Rött vildris hittar du lättast i asiatiska butiker och det röda råriset är lättast att hitta i hälsokostbutiker. Vanligt råris går förstås lika bra men färgen blir inte densamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i lammkotletterna. Låt dem marinera i kylskåp minst 6 timmar.
  2. Ris: Skölj riset och koka upp det tillsammans med salt, vatten och torkade nypon. Låt koka under lock 40-45 min tills vätskan kokat in och riset känns färdigt. Dra från plattan och låt stå ca 5 min. Smaka av med peppar.
  3. Rödbetor: Sätt ugnen på 200°. Häll olivolja på en plåt. Ansa och halvera rödbetorna. Baka dem mitt i ugnen 15-20 min. Känn med sticka.
  4. Pepparrotsost: Blanda samman alla ingredienser och smaka av om det behövs mer pepparrot och salt.
  5. Ta upp kotletterna ur marinaden och skrapa bort eventuella blad. Stek dem ca 3 min på var sida. Salta och peppra under tiden.
  6. Servering: Blanda ner ringblommor, peppar och vild gräslök i riset. Servera de nysteka kotletterna med ris, rödbetor och pepparrotsost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.