Om du har fullt av äpplemos i skafferiet eller i frysen gör du denna goda vetekaka där degen bara ska jäsa en gång.
Instruktioner
- Smöra och mjöla en bakform, ca 30x40 cm. Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
- Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Rör sedan ner resterande degvätska.
- Blanda ner socker och mjöl, arbeta degen i bunken med händerna eller med en träsked. Degen ska vara ganska lös.
- Tryck ner degen i formen. Degen är ganska kladdig så ta lite mjöl på fingrarna. Låt kakan jäsa i en timma. Sätt ugnen på 225 grader.
- Bred på äpplemoset. Smält smöret till toppingen och rör ner socker, havregryn och kanel.
- Strö toppingen jämnt över kakan. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt kakan svalna något innan du skär den i bitar.
Publicerat den
24 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar