Krämfylld pajgrotta av rabarber och jordgubbar med en crème fraiche och kardemummakräm.
Instruktioner
- Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg ca (2 min). Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner smör och äggsmeten (ca 3 min). Tryck ut smeten i portionsformar, ställ kalt i ca 20 min, (tid ca 25 min). Sätt på ugnen 225 grader, tärna rabarber (ca 2 min) tärna jordgubbarna (ca 2 min).
- Täckbottnarna med frukten (ca 1 min). Blanda gräddfil, socker, vaniljsocker och ägg och fördela röran i formarna över frukten (ca 2 min). Grädda i nedre delen av ugnen på i ca 15 min, låt svalna lätt. (ca 15-16 min). Blanda creme fraiche, strösocker, kardemumma och vaniljsocker till en kräm, vispa den tjock. (ca 2 min) ställ kallt till serveringen.
- Servera med lite jordgubbar som garnityr och florsocker. (ca 4 jordgubbar, 1 tsk florsocker).
Publicerat den
13 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar