Lax behöver inte serveras endast vid speciella tillfällen. Den här fräscha rätten passar utmärkt både som förrätt eller som lunch.
Instruktioner
- Dela avokadon och ta bort kärnan. Ta försiktigt ut fruktköttet med en sked. Skölj och tärna tomaten. Skölj, skala och skär päronet i tärningar. Skölj och skiva selleristjälkarna fint. Skär avokadoköttet i ca 2x2 cm stora tärningar.
- Blanda avokado, tomat, päron och selleri i en stor skål. Tillsätt hackad persilja, citronskal, citronsaft, olja, svartpeppar och ev lite salt. Blanda väl men försiktigt så att inte avokadon mosas sönder.
- Lägg upp tunna skivor av laxen på en tallrik. Lägg lite avokadosalsa vid sodan om laxen. Dekorera med dill och citronklyftor. Strö ev över nymalen svartpeppar. Servera med bröd.
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar