Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med avokadosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax behöver inte serveras endast vid speciella tillfällen. Den här fräscha rätten passar utmärkt både som förrätt eller som lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela avokadon och ta bort kärnan. Ta försiktigt ut fruktköttet med en sked. Skölj och tärna tomaten. Skölj, skala och skär päronet i tärningar. Skölj och skiva selleristjälkarna fint. Skär avokadoköttet i ca 2x2 cm stora tärningar.
  2. Blanda avokado, tomat, päron och selleri i en stor skål. Tillsätt hackad persilja, citronskal, citronsaft, olja, svartpeppar och ev lite salt. Blanda väl men försiktigt så att inte avokadon mosas sönder.
  3. Lägg upp tunna skivor av laxen på en tallrik. Lägg lite avokadosalsa vid sodan om laxen. Dekorera med dill och citronklyftor. Strö ev över nymalen svartpeppar. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.