- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Med lax kan man göra vardagen till en fest
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Ris:
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i smöret i en kastrull.
Rör i saffranet och tillsätt mängden vatten och ris enligt anvisningen på risförpackningen. Koka klart under lock.
- Tomatsallad:
Hacka persiljan.
Skär tomaterna i tärningar.
Ansa och strimla purjolöken.
Blanda tomater och purjo med olivoljan.
Pressa i citronen och smaka av med salt och peppar, blanda i persiljan.
- Lax:
Blanda kryddorna och krydda laxen.
Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
- Servera laxen med riset och tomatsalladen.
Publicerat den
24 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar