Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med saffransris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Med lax kan man göra vardagen till en fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Ris: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret i en kastrull. Rör i saffranet och tillsätt mängden vatten och ris enligt anvisningen på risförpackningen. Koka klart under lock.
  3. Tomatsallad: Hacka persiljan. Skär tomaterna i tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Blanda tomater och purjo med olivoljan. Pressa i citronen och smaka av med salt och peppar, blanda i persiljan.
  4. Lax: Blanda kryddorna och krydda laxen. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  5. Servera laxen med riset och tomatsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.