En fräsch rätt som smakar Thailand.
Instruktioner
- Kär laxen i grova bitar. Skär salladslöken i tunna strimlor.
Dela, kärna ur och finstrimla chilin.
Lägg laxen i en matberedare tillsammans med vispgrädde, ägg och 1 tsk salt. Mixa hastigt till en jämn smet.
Lägg över i en skål.
- Häll av krabban, krama ut det sista av vätskan.
Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen. Blanda väl.
- Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna så att de får lite färg.
Ansa vitkål och fänkål. Skär dem i så tunna strimlor som möjligt.
Blanda i en stor skål med 3 msk olja, balsamvinäger och rostade sesamfrön.
Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
- Stek 2-3 cm stora klickar av smeten i olja i en stekpanna.
Platta ur och forma till dem under stekningen med en sked.
Stek 2-3 minuter per sida. Stek i omgångar och torka ur pannan med hushållspapper mellan stekningarna.
- Servera med vitkålssallad, sweet chilisås, limeklyftor och ris eller nudlar.
Garnera med gräslök och sesamfrön.
Publicerat den
21 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar