Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkstek med ananas och sweet chili

(6 kommentarer)  
Skinkstek med ananas och sweet chili Skinkstek med ananas och sweet chili Skinkstek med ananas och sweet chili
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ananas och chili ger den rätta, sötsyrliga smaken som passar så bra till just fläskkött. Receptet är absolut värt att prova som ett spännande alternativ till traditionell fläskstek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av steken. Gnid in köttet med salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna och pressa den ena. Blanda den pressade vitlöksklyftan med timjan, 1 msk ananasjuice och 1 msk olja. Pensla steken med marinaden och låt den stå 1 tim i kylen.
  2. Skölj och ansa salladslökarna och skär dem i 1 cm stora bitar el strimla 1 purjolök. Skala ananasen och dela den i fjärdedelar. Skär bort stammen och skär fruktköttet i munsbitar eller skär den konserverade ananasen i bitar. Hacka den andra vitlöksklyftan fint, blanda sweet chilisås, honung, farinsocker och 2 msk ananasjuice till en chilimarinad.
  3. Sätt ugnen på 200ºC. Hetta upp resten av oljan i en gryta och bryn köttet runtom. Jag hettade upp olja och smör blandat. Tillsätt den hackade vitlöksklyftan och salladslöken och fräs hastigt. Tillsätt ananasbitarna, resten av ananasjuicen och 1 dl grönsaksbuljong eller kalvbuljong.
  4. Pensla steken med 1 msk av chilimarinaden och sätt in grytan i ugnen, 1 tim 15 min. Vänd steken då och då och pensla med chilimarinaden. Häll resten av buljongen i grytan efterhand. Steken kan göras på spisen istället om man vill. Jag kokade sakta i ca 1 ½ timma.
  5. Smaka av skyn med curry, salt, peppar och färskpressad citron. Inte nödvändig för skyn smakade mycket och gott ändå. Skiva steken och servera den med skyn. Det är gott att servera basmatiris och kokta morötter till.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • sikaal 6 juli 2010

    Jättegott!! Brytningen med ananas och chili är toppen! Jag tycker att skinkstek ofta blir lite tam, men denna kan jag varmt rekommendera! Lena

  • MosterA 2 augusti 2010

    Väldigt gott. Mycket smak. Tack för receptet.

  • flabban 9 september 2010

    Mycket gott. Goda smaker. Högsta betyg. Kommer att laga det fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • Okänd 4 oktober 2010

    Detta hade vi som söndagsmiddag. Vi är alla överens. Jättegott, 5 stjärnor från oss. Vi fick inte nog!! Detta åker in i min receptpärm där jag har mina favoriter.

  • JennyV 7 december 2010

    Ett gott och annorlunda skinksteksrecept som smakar kanon!!!!!

  • Biinii 1 april 2012

    Ett otroligt gott recept! En klar femma från både mig och min sambo! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.