Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smakar gudomligt även för de som inte gillar fisk. Gräddigt och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort skin och ben från laxen. Skär i mindre bitar och mixa med en matberedare.
  2. Mixa i kryddorna och äggvitan. Tillsätt sedan grädden i en stråle medan maskinen är påslagen och fortsätt mixa tills massan är slät.
  3. Sätt massan i en ugnsform klädd med färskfolie. Folien skall komma så mycket över kanten på formen att den sedan kan vikas över laxfärsen.
  4. Grädda färsen i vattenbad omkring 40-45 minuter i 120 graders ugn. Låt färsen svalna.
  5. Skär färsen i skivvor och stek den gyllenbrun i smör. Kolla smaken och smaksätt med salt och peppar vid behov.
  6. Färsen kan serveras med till exempel svampstuvning och kokta grönsaker eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.