- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Smakar gudomligt även för de som inte gillar fisk. Gräddigt och mättande.
Instruktioner
- Ta bort skin och ben från laxen. Skär i mindre bitar och mixa med en matberedare.
- Mixa i kryddorna och äggvitan. Tillsätt sedan grädden i en stråle medan maskinen är påslagen och fortsätt mixa tills massan är slät.
- Sätt massan i en ugnsform klädd med färskfolie. Folien skall komma så mycket över kanten på formen att den sedan kan vikas över laxfärsen.
- Grädda färsen i vattenbad omkring 40-45 minuter i 120 graders ugn. Låt färsen svalna.
- Skär färsen i skivvor och stek den gyllenbrun i smör. Kolla smaken och smaksätt med salt och peppar vid behov.
- Färsen kan serveras med till exempel svampstuvning och kokta grönsaker eller potatis.
Publicerat den
25 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar