Smidig bjudrätt till sommarens kalas. Gör den i förväg och servera med bröd och färskpotatis!
Instruktioner
- Koka laxen i saltat vatten ca 10 min. Ta upp den ur spadet och låt den kallna.
- Skala räkorna. Hacka hälften av dem grovt. Spara resten till garneringen. Dela fiskköttet i småbitar.
- Vispa grädden. Blanda den med lax, räkor (spara några till garnering), crème fraiche, majonnäs, salladskrydda, senap, chilisås, purjolök, dill, salt och peppar.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Pressa citronen. Låt gelatinbladen smälta i citronsaften i en kastrull på svag värme. Rör ner det i laxsmeten och häll upp i en sockerkaksform eller i portionsformar. Låt stå kallt någon timme.
- Stjälp upp på uppläggningsfat och garnera med t.ex. sallad, dill, räkor och citron. Servera med kokt färskpotatis, sallad, gräddfil smaksatt med dill samt bröd.
- Tips! När moussen skall hällas upp: Doppa formen hastigt i hett vatten, då lossar den lätt.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar